maanantai 21. lokakuuta 2013

Viikkoraportti: 1 - Ensimmäinen viikko blogittamista

Viikkoraportti on yksi suunnitelmistani jonka ajattelin laittaa nyt kokeiluasteelle. Tarkoitus olisi kirjoittaa joka viikko mitä edellisellä on tullut tehtyä. Näin voisin hieman raportoida omia tekemisiäni kirjoittamisen saralla, mitä tulen tänne kirjoittamaan, mitä kirjoitan omiin tiedostoihin, paljonko olen kirjoittanut, mitä fiiliksiä minulla on ollut ja niin edelleen. Sen sijaan että kirjoittaisin aina toisinaan päivitykisä menoistani, pitäisin sen viikottaisena. Ainakin sanamäärän kirjaaminen pitäisi itseni vauhdissa. Katsotaan nyt miten tämä muovautuu.


 Blogin pitämistä:
Ensimmäinen viikko on mennyt aikalailla sivustoa kytätessä. Onko täällä käyty, onko tänne kirjoitettu jotain ja niin edelleen. No, paljoa ei vielä ole. Parisataa osumaa ja luoja ties montako niistä on minun, vaikka olen erikseen laittanut että älä laske omia käyntejä.

Vuosi sitten tein ensimmäisen testiblogin Wordpressille, mikä nyt vaikuttaa toisaalta paremmalta kuin blogger, mutta blogger on huomattavasti helpompi. Tämä yksinkertainen ja geneerinen lookki on se millä pärjään. Saan kaikki valikoimat, sivut ja vaihtoehdot mitä tarvitsen jotta sisältö olisi jotenkin loogista ja järjestyksessä. Wordpressillä taasen en saanut puoliakaan niistä, tai en olisi saanut ilman että olisin joutunut maksamaan itseäni kipeeksi. Tiedä sitten oliko kyse etten vain löytänyt oikeita vaihtoehtoja vai mikä siinä oli. Wordpressillä oli kyllä paremmat ohjelmat sivustonpitäjälle, paljon kattavammat. Paremmin pääsi myös kyttäämään mitä täällä on tehty.

No joo, eipä täällä moni ole käynyt kun ei ole tullut mainostettua kuin Risingshadown-sivustolla. Nyt kun materiaalia alkaa tulla enemmän, niin pitää käydä ujuttamassa muutamalla toisellekin sivulle. Se, jäävätkö lukijat seuraamaan, jääkin sitten nähtäväksi.

Tulevaa materiaalia:
Säkenöivät tytöt on arvosteltu Risingshadowlle, joten heti kun se menee korkeamman tahon läpi, se on tulossa. Linkitän sen tänne hieman laajemman selityksen kanssa. Sen lisäksi ajattelin tehdä jonkinlaisen postauksen muista, aiemmin Risingille kirjoitetuista arvosteluista. Jos nyt jo haluaa ne löytää, suurin osa löytyy minun kirjastostani. Joidenkin nimien kohdalla on linkki arvosteluun, jos sellainen on.

Tällä hetkellä luen Metro 2033. Ensi vaikutelmat ovat ristiriitaiset. Toisaalta hyvin mielenkiintoista luettavaa ja Metron vaihtoehtoistulevaisuus on luotu todella kiehtovasti ja elävästi. Toisaalta taas se tuntuu suureksi osalta pelkältä infodumppaamiselta, ja vaikka teksti on mielenkiintoista, niin hetken haluaisi hengähtää. Luvut ovat myös laittoman pitkiä, eikä niitä jaksa kuin harvoin lukea loppuun asti (mikä minua ärsyttää). Noin kolmasosa on luettu.

Tämän viikon Kirjoittamisesta -postaukseksi olen suunnitellut päivitystä NaNoWriMosta. Moni kirjoittaja varmaan tietää mikä se on, mutta siitä tarkemmin mitä luultavammin keskiviikkona. Sinänsä harmittaa että minulla on niin paljon, mistä haluaisin kirjoittaa nyt jo. Aiheita hyppii mieleeni kokoajan, mutta uskon pitäväni päivitykset kerran viikossa, luultavasti siinä keskiviikossa. Ei ainakaan juttu lopu kesken ja keskityn myös omiin teksteihin.

Oma kirjoittaminen:
Sanamääriä en osaa sanoa, koska sain idean vasta loppuviikosta enkä kirjannut niitä ylös. Lauantaiaamuna tuli kuitenkin pakotettu noin 1600 sanaa ulos, eikä kyse ole sattumasta miksi vaadin itseltäni juuri tuon verran. Olen kirjoittanut omaa romaanikäsikirjoitusta, joka etenee hyvällä mallilla. Olisiko viidesosa valmis? Vaikea sanoa, saa nähdä minne romaani paisuu. Muutama kinkkinen juonenkäänne on ainakin kukistettu.

Lopuksi:
Eli tämä on  jonkinlainen löyhärakenne mitä lähden hakemaan tältä. Ehdotuksia, toiveita? Onko jotain mitä haluatte tietää, jotain vinkkejä mitä kirjoittaa? Saa kertoa!

5 kommenttia:

 1. Moi! Mukava blogi, ei ole meikäsuden haravaan samanlaisia osunut. =) Tunnistan itsestäni myös tuon sivunnäyttöjen stalkkailun... ;) Kyllä se laimenee. Vähän. Pitkän ajan kuluessa...

  Saisiko joskus kuulla hiukan enemmän tuosta romskukässäristä? Ei välttämättä yksityiskohtaista juonta jne, mutta hitusen esittelyä? Plus voisi olla kiva kuulla sun kirjoittamistekniikoista ja inspiraation lähteistä. =)

  Onnea blogille! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ensimmäisestä kommentista! Joo, tästähän se pikku hiljaa lähtee. Toivottavasti tämä tosiaan päätyisi olemaan jotain erilaista, aina kaikki muut kirjoitusblogit kun tuntuvat olemaan ainakin joltain osin sellaista, mitä itse en halua kuulla. Siis niitä päivityksiä kun olin Berliinissä ja kuinka ihanaa kahvia siellä on. Tai liikaa Kulttuuria isolla K:lla. Ehkä tämä on enemmän genre- ja viihdekirjoittajalle?

  Joo, ehdottomasti aion esitellä tekstini myöhemmin. Ajattelin kirjoittaa jo tässä, mutta uskon uhraavani sille täysin oman postauksen. Pitää miettiä vain kuinka paljon haluan kertoa siitä. Sehän se on, kun keskeneräistä ei haluaisi paljastaa ja ettei, hui, kukaan varasta! Toisaalta taas haluaa, että lukija ymmärtää jotain, eikä mainitse ainoastaan täysin irtonaisia, selittämättömiä asioita. Katsotaan, mutta kyllä, aion kertoa!

  Koska olet ensimmäinen joka mitään toivoo, niin laitetaan nuo listalla ylöspäin. Onko jotain tarkempaa mitä haluaisit tietää, vai ylipäätänsä miten kirjoitan ja mistä saan inspiraatiota?

  Ville-Markus Nevalainen

  PS. Toivottavasti laimenee, en kyllä usko. Ainakaan vielä pitkään aikaa. Niin lapsen saappaissa itsekin, että kokoajan pitää tietää tapahtuuko mitään (:

  VastaaPoista
 3. Ihan ylipäätään vain... Jjjjjja sitten joskus voisi olla kiva myös lukea sellainen "vinkkejä tuleville kirjailijoille tai ylipäätään kirjoittajille" -postaus, sitten kun ehdit. ;) Tuli vain mieleen...

  VastaaPoista
 4. Joo, tuollainen postaus on ollut myös mielessä. Pitää vähän kehitellä miten sen teen, saanko kerättyä yhteen postaukseen niin paljon tietoa, vai käynkö aina vähän kerralla (luultavasti jälkimmäinen). Missä järjestyksessä ja mitä, se selviää kun keksin. Mutta laitetaan mietintään (:

  Kiitos hyvistä ideoista!

  VastaaPoista