Blogista - Esittely uusille lukijoille

Tervetuloa Kirjailijan kellariin!

Tämä on kaikkeen kirjoittamiseen ja kirjoihin keskittyvä blogi, jossa teidän juontajanne toimii Ville-Markus Nevalainen. Uusille lukijoille tämä on hyvä ponnahduslauta, jotta voit tutustua siihen, mistä tässä on blogissa on kyse.

Lyhyesti minä olen itse intohimoinen kirjoittaja jonka suurimpana haaveena ja tavoitteena on tulla joku päivä koko päiväiseksi kirjailijaksi. Tämä on yksi sivuprojektini sen rinnalla. Kerron miten oma kirjoittamiseni sujuu ja tai kun se toisinaan ei suju. Sen lisäksi, vielä tärkeämpänä, minä teen omia kirjoitusartikkeleita muille kirjoittajille. Joka tapauksessa blogia tullaan päivittämään vähintään kaksi kertaa viikossa.

Luettuasi tämä ja ymmärrettyäsi mistä blogissa on kyse, suosittelen siirtymään Julkaistut tekstit / Arkisto -sivulle, se löytyy tuosta ylhäältä. Sinne on kategorioittain laitettu kaikki, mitä olen tähän mennessä kirjoittanut. Ota sieltä kaikki vanhemmat postaukset luettavaksi!

Ensimmäinen postaus, ja esitys blogista: "Mikä tämä blogi on?" 

Uusia postauksia vähintään neljä kertaa viikossa!
Joka keskiviikko tulee uusi kirjoittamiseen liittyvä juttu-artikkeli. Se voi olla mitä tahansa kirjailija haastattelusta, paneelien sisältöön, mitä NaNoWriMo on kuin ihan omia, originaaleja juttuja, kuten miksi aloittelevan kirjoittajan pitäisi aloittaa novelleista.

Joka maanantai julkaistaan sarjakuva-arvostelu. Nämä vaihtelevat laidasta laitaan, on supersankareita kuten Batmanit ja Wolverinet, löytyy suomalaisille tuntemattomia I Kill Giants ja Chew, sekä klassikkoteoksia, jotka sopivat ei-sarjakuvan lukijoille, kuten Maus.

Joka perjantai julkaistaan perinteinenarvostelu. Paljon on ollut genre-kirjoja (siis scifi-fantasia-kauhu), mutta tasaisin väliajoin luetaan myös dekkareita ja muuta realistisempaa.

Joka sunnuntaina on viikkoraportti, jossa kerron miten oma kirjoittamiseni on mennyt, mitä on tulossa ja vaihdellen jotain muutakin ekstraa. Usein kerron kuinka paljon olen viikon aikana kirjoittanut, miten se on mennyt ja mitkä ovat fiilikset. Kerron mitä luen ja mistä on tulossa arvostelu, mikä tulee olemaan ensi keskiviikon juttu ja muut aikataulut.

Kaiken kaikkiaan sisältöä tulee olemaan siis joka viikko!

Blogin sisällöstä
Kuten jo kerrottu, kaikki mitä blogissa on käsittelee jollain tavalla kirjoittamista ja kirjoja. Haluan auttaa kaltaisiani aloittelevia ja vähän kokeneempiakin kirjoittajia. Juttujen kirjoittaminen myös auttaa minua itseäni ja kehittää taitojani, joten parhaassa tapauksessa kaikki hyötyvät. Nämä toiset kirjoittajat ovat siis pääasiallinen yleisöni, muttei ainut. Kaikki joita kiinnostaa kirjat ja siihen liittyvä työ ja kaikki muutkin ovat sydämellisesti tervetulleet! Voi täältä joku lukea vain arvostelut jos haluaa, mutta puhdas kirjablogi tämä ei ole.

Blogin kirjoittajasta

Olen 93-syntynyt Vantaalainen nuori joka on saanut lukion ja armeijan jo hoidettua. Kirjailijan ura on jo pienestä pitäen ollut suurin haaveeni. Ajatuksia ja ideoita sikiää jatkuvasti, mutta se kirjoittamistyö, ajatusten kirjoittaminen koneelle ja hiominen ja syynääminen, on toisinaan ollut todellisen työn takana. Joskus vuoden 2011 lopulla aloin kuitenkin tajuta, että tätä minä haluan, ja sitä varten minun on tehtävä töitä. Ja töitä on tehty vaihtelevalla tasolla kuitenkin jatkuvasti kehittyen.

Kirjoitan mitä tahansa ja minkä pituista tekstiä vain. Tai no, rehellisesti sanottuna lyhyen tekstin kirjoittaminen on vaikeaa. Ajatukset kasvavat joka näppäinlyönnin myötä ja sitten on jo kokonainen maailma ja historia jonka haluaisi kertoa kaikille vaikka tarinassa piti olla vain yksi henkilö. Genret vaihtelevat hyvin rajusti kuten myös lukumieltymykseni. Ensimmäiset valmiit novellini ovat olleet kauhua ja uuskummaa, romaanit dystopiaa, fantasiaa ja rikosta ja löytyy siellä romanttisen draamankin romaanirääpäle.

Olen tosissani haaveeni kanssa ja aion tehdä työtä sen eteen jotta näkisin jonakin päivänä kirjani kirjakaupan hyllyllä. Sen jälkeen kirjoittaisin toisen ja kolmannen kirjan, kunnes voisin keskittyä vain kirjoittamiseen.

Mutta se vaatii paljon työtä, keskittymistä ja pakaralihaksia. Sekä, valitettavasti, tuuria. Se on osa syy miksi tämä blogi on olemassa. Haluan jakaa näitä ajatuksia kirjoittamisesta muiden kanssa sillä samalla voin itsekin käydä niitä paremmin läpi. Silloin kun en kirjota, niin käyn lukemassa kirjoittamisesta, joten olettaen että en ole ainoa, tyydyttäköön tämä muidenkin kirjoitushimot.

Nyt kun blogi on tullut tutuksi
Niin siirry takaisin etusivulle tai arkistoon etsimään sinua kiinnostavia juttuja ja muista pysyä mukana viikottain, sillä uutta tarjotaan jatkuvasti! Niitä, joita arvostelut kiinnostavat, kannattaa lukea ensimmäinen päivitys, Kirja-arvostelun anatomia, jossa selitän miten arvostelen kirjani.

Lisää itsesi myös lukijaksi, niin eivät postaukset mene ohi. Sivupalkissa on valmiina kaksi vaihtoehtoa, joko Bloggerin oma tai Bloglovin. 

Ja jos on jotain kysyttävää
... niin kysykää toki esimerkiksi kommenteissa tai voitte lähettää suoraan sähköpostia. Saa myös ehdottaa aiheita, joita käsitellä tai kirjoja, joita kannattaa lukea.

Sähköpostini on vm.nevalainen@hotmail.com

1 kommentti:

  1. Kiva, innoittava, piristävä blogi! Toivottavasti haaveistasi tulee totta ja sinusta tulee menestykäs kirjailija!

    VastaaPoista