sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Viikkoraportti: 3 - NaNoWriMo pistää kirjoittamisen uusiksi

 Että kolmas viikko jo takana? Täytyy kyllä sanoa, että tästä on ollut itselle hitosti hyötyä. Paljon olen oppinut itsestäni lisää kirjoittajasta ja saanut tehostettua omaa toimintaa. Alla miten viikko on mennyt ja mitä on tulossaBloginpitämistä:
Hienoa nähdä, että porukat ovat oikeasti pikku hiljaa löytäneet blogiin. Tehtiin viikolla ennätys päivän aikana tulleista klikkailuista, wou! Kommentointi vielä on hieman hiljaista, mutta ei se mitään. Voisiko se tarkoittaa, että teen asiani oikein, jos ei ole tarvetta puuttua asiaan? Olen myös vähentänyt huomattavasti määrää mitä täällä turhaan pyörin. (Joskin pari kertaa päivässä pitää yhä tarkistaa, onko joku täällä käynyt. Yhä harmittaa, ettei täällä ole tarkempia statistiikkoja, murr.)

Tulevia julkaisuja:
Ensinäkin olen jo kirjoittanut arvostelun suomalaisesta pienkustantamon sarjakuvasta, Yö huutaa armoa, arvostelun. Arvostelu löytyy jo Risingshadown sivustolla, mutta tulen linkittämään sen tänne lähipäivinä. Metro 2033 alkaa vihdoin olla ohi, joten varmaan tulee myös loppuviikkon mennessä arvostelu.

Kirjoistusartikkeli keskiviikoksi käsittelee kirjamessuilla käymääni keskustelua kustantamonedustajan kanssa. Paljon asiaa tiiviissä tilassa, jossa yritetään antaa se mitä minä siitä sain. Ainakin paljon ideoita siitä, mitä kirjoittaa laajemmin! Samaten käydään omaa vanhaa ja uutta tekstiäni enemmän, ja miksi se nyt oikein piti vaihtaa. Jo on mystistä.

Perjantaiksi saattaa tulla Nano päivitys, tai jos juttua löytyy enemmän, siirrän sen ensi viikon keskiviikoksi, tämän katson ihan tilannekohtaisesti.

Niin, ja sitten sellainen erikoistapahtuma. Olen mennyt osallistumaan Yöstoori-tapahtumaan (linkki), joka on siis Vantaan Korsossa järjestettävä kirjoitustapahtuma. Tai joku. Väittävät että kirjoitetaan. Ja muuta. Vähän karmaisee mistä on kyse, mutta mitä luultavammin tänne päädyn ihmettelemään menoa ja meininkiä. Ja, mitä luultavammin, myös kerron aiheesta.

Sunnuntaiksi sitten taas pistetään viikko pakettiin.


Omaa kirjoittamista:
Perjantaina alkoi NaNoWriMo, mutta ei se tähän mennessä vielä paljoa ole näkynyt omassa kirjoituksessa. Risingin -sivuilla on useita päivityksiä siitä, paljonko on kirjoittanut, ja vähän tuntuu että jää jälkeen muista, vaikka oma kisahan tämä on. Katsotaan jos tässä jonkun päivän saisi niin, että kirjottaisi oikein kunnolla. Se vähäinen aika mitä minulla on ollut, onkin sitten ollut tehokkaampaa kuin oletettavasti koskaan aikaisemmin. Toisaalta tätä vähän ajan tehokasta hyödyntämistä vie alas se, että kirjoitin alus uudestaan. Jo neljännen kerran. Nyt toivotaan kuitenkin, että ollaan oikealla tiellä.Viikko 28.10-3.11 (Kaikissa tapauksissa kirjoitettu samaa romaanikäsikirjoitusta)
Ma: 760 sanaa aamulla ensimmäistä lukua vajaassa tunnissa. Myöhemmin illalla ensimmäinen luku aloitettu alusta, sanoja kirjoitettu 2103. Kirjoitettu vajaassa parissa tunnissa.
Ti: Toinen luku, 1632 sanaa usean tunnin ajan. Lähes koko kirjoittaminen pelkkää itsensä pakottamista. Jos joskus ei ole kiinnostanut kirjoittaa, niin se on nyt. Illalla vielä kolmannen luvun alkua, vajaa 600 sanaa, vaikka toinen luku ei ole vielä täysin valmis.
Ke: 1147 sanaa ensimmäisellä istumalla. Kirjoitettu kolmannen luvun alkua, kuin myös toinen luku loppuun. Kohtaus joka sitoi kaksi aiempaa yhteen, sekä lopun. Tarkoitus oli jatkaa myöhemmin, mutta se sitten jäi siinä muissa hommissa.
To: 1581 sanaa. Taas päivä jona kirjoittaminen ei muuten kiinnosta yhtään. Sen lisäksi, että teksti ei suju niin hyvin kuin alkuun, jouduin käyttämään suuren osan ajasta siihen, että keksin mitä nyt tapahtuu. Sitten sen tajusin: aloitin koko romaanin väärällä tavalla. Kaikki sivuun ja uusiksi. Osa tämän päivän saavutuksistakin oli siis "huijausta", jossa napsin tästä nyt syrjään laitetusta versiosta parhaat palat.
Pe: NaNoWriMo alkoi (virallisesti)!  Päivässä kirjoitettu aika tarkalleen se 1667 sanaa, koko romaanissa tällä hetkellä uuden aloituksen myötä 3880.
La: Ensimmäisen puolen tunnin saldo oli 719 sanaa, toisen puolen tunnin 801 sanaa. Lopuksi vielä reilussa vartissa toisen luvun viimeistely, 488 sanaa.
Su: Vajaassa 40 minuutissa 877 sanaa, reilussa puolessa tunnissa 733.


Viikossa yhteensä sanoja: noin 13 000.

Vähän on jouduttu soutamaan edes takaisin ja hiomaan alkua hyväksi. Tällä hetkellä tuntuu vielä vähän siltä, että lähdin väärästä kohtauksesta ja tunnelmasta liikkeelle, mutta nyt mennään näin. Korjataan sitten myöhemmin. Nyt perjantaista lähtien olen seurannut hyvinkin tarkkaan miten paljon kirjoitan, ja se on auttanut. Paljon on saatu tekstiä aikaa. Jos vielä saisi enemmän aikaa myös kirjoittaa?***

Eli se oli sellainen viikko. Onko sinulla jotain sanottavaa? Toiveita, ehdotuksia miten parantaa, mihin kiinnittää huomiota? Miten on, kiinnostaako tuommoinen laajempi selitys siitä mitä on kirjoitettu, vai halutaanko sitä edes tietää?

Kertokaa vapaasti jos jotain on mielessä. Muuten hyvää Nanoa kaikille osallistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti